Over mij

Lily Müller-Valkenberg

Therapeut in colonhydrotherapie en orthomoleculaire voedingstherapeute

Mijn ontdekkingstocht naar een betere kwaliteit van leven…

Als kind had ik vaak last van buikpijn, eczeem, hoofdpijn en loopneuzen. In mijn pubertijd kwamen daar menstruatieproblemen, stemmingswisselingen en vermoeidheid bij. Ik was een slechte eter. Tijdens de vele bezoeken aan huisarts, dermatoloog en andere artsen werd er echter nooit een vraag gesteld over mijn eetgewoonten.

Mijn leven veranderde toen ik in 2001 naar Bangkok verhuisde. Daar kwam ik voor het eerst in aanraking met het concept detoxen (ontgiften en/of vasten) en darmspoelingen. Na een zevendaagse ontgiftingskuur en drie darmspoelingen verbeterde mijn klachten aanzienlijk. Dit was de start van een ontdekkingstocht naar een betere kwaliteit van leven – iets wat ik tot op de dag van vandaag nog steeds nastreef.

Mijn opleidingen & ervaring

Ik ben opgeleid en gediplomeerd in colonhydrotherapie, orthomoleculaire voeding & suppletie, medische basis kennis, GAPS (Gut and Psychology Syndrome) voedingstherapeut, detox coach, clinical nutrition. Daarnaast heb ik vele cursussen gevolgd bij o.a the Institute of Functional Medicine, Viva Mayr academy Austria en de Universal Tao Centre in Thailand (Chi Nei Tsang massage).  

Ik heb vele jaren gewerkt als voedingsconsulent en therapeut in colonhydrotherapie bij het Dubai Herbal & Treatment Centre in de Verenigde Arabische Emiraten. Daarvoor in Thailand bij Rasayana Retreat en in Goa (India) bij Healthy Healing.
Na 30 jaar in het buitenland gewoond en gewerkt te hebben ben ik sinds juni 2017 weer in Nederland werkzaam en geef ik voedingsconsulten en darmspoelingen in Den Bosch.

Mijn aanpak

Ik zet jouw gezondheid op de eerste plaats. Tijdens mijn consulten en behandelingen combineer ik mijn kennis over voeding & suppletie, darmgezondheid en lichaamswerk. Wat voor de één werkt, hoeft voor de ander niet te werken. Voor elke cliënt hanteer ik dan ook een aanpak op maat, afgestemd op de individuele behoeften en klachten. We onderzoeken de kern van je klachten en symptomen en werken aan een duurzaam herstel van de balans in je lichaam. Dit proces vraagt tijd en geduld.
Mijn streven is mijn cliënten te inspireren met een levenslang enthousiasme en een goede motivatie voor gezonde voeding, darmgezondheid en vitaliteit.